Ехография на щитовидна жлеза

  • Начало
  • Услуги
  • Ехография на щитовидна жлеза

caseУлтразвуковата диагностика, известна още като ехография, е диагностична процедура, която провежда високо - честотни звукови вълни (извън слуховия предел на човешкото ухо) през телесните тъкани. Различните органи отразяват по различен начин тези вълни и създават определен образ, който се проектира на видео - екран.

Чрез този метод се визуализират органите в реално време и в тяхното естествено движение. Ултразвуковата диагностика на щитовидната жлеза визуализира както самата жлеза, така и съседните органи и тъкани.

Тиреоидеята се опипва лесно през кожата, но много от патологичните процеси в нея - възли и "тумори" не могат да се установят само чрез опипване.

В някои възрастови групи възли се установяват в жлезата при ехографско изследване в 70% от изследваните, за които те не са подозирали. Повечето от тях са доброкачествени, но около 10% са ракови образувания.

Image NZOK

Партньори

Abbot
Conva Tec
Medtronic

ПРЕДЛАГАНИ УСЛУГИ ОТ МЦ "ДИАБЕТ"

ЗА ЦЕНТЪРА

МЦ ДИАБЕТ е първият медицински център, изцяло отдаден на всичко свързано с диабета. Нашата цел е да предложим информация, прегледи и профилактика на пациентите. Предлагаме пълен набор услуги като изследване на гликиран хемоглобин, преглед на щитовидна жлеза, ЕКГ, преглед състоянието на долни крайници (диабетно стъпало).


Лекар специалист може да изготви индивидуален хранителен режим съобразен изцяло с Вашето състояние.

ВРЪЗКА С НАС

гр. София, ул. Г. Софийски 14-20, вх.Б, ет.1,
Телефон: 0887 360 808; 0886 208 082
Имейл адрес: office@diabet-doctor.bg


Работно време:
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00 ч


За да стигнете до нас, използвате следните транспортни връзки:
Тролейбуси: № 2, 8, 9
Автобус: № 72
Маршрутни линии: 22, 27