Лечение с инсулинова помпа

  • Начало
  • Услуги
  • Лечение с инсулинова помпа

Image NZOK

Какво представлява инсулиновата помпа?

case

Инсулиновата помпа е малко, компютъризирано устройство, създадено специално за болните от диабет, чрез която подкожно се въвежда необходимата на пациента доза инсулин. Чрез своето устройство и начин на приложение, тя улеснява значително живота на болни от захарен диабет тип 1,  а в по-малка степен и на захарен диабет тип 2.

Освен своите компактни размери, инсулиновите помпи имат и много други характеристики, които ги правят все по-привлекателни: 

  • дистанционно управление;
  • изключително прецизна дозировка, съобразена с нуждите на пациента;
  • програмирана памет;
  • различни опции за болус дозата.

При инсулиновите помпи подаването на базалния инсулин е сходно като принцип с физиологичната базална секреция на здравия панкреас. Инсулиновите помпи работят само с бързодействащ инсулин и на всеки 4 минути изпомпват подкожно малка порция инсулин създавайки базална инфузия

Проучване на американския „Научен вестник за диабетните науки и технологии“, направено през 2010 г. установява, че инсулиновите помпи са по-известни дори и от инсулиновите писалки сред американците с диабет тип 1, като 20% от болните използват инсулинови помпи ежедневно .

Image NZOK

Партньори

Abbot
Conva Tec
Medtronic

ПРЕДЛАГАНИ УСЛУГИ ОТ МЦ "ДИАБЕТ"

ЗА ЦЕНТЪРА

МЦ ДИАБЕТ е първият медицински център, изцяло отдаден на всичко свързано с диабета. Нашата цел е да предложим информация, прегледи и профилактика на пациентите. Предлагаме пълен набор услуги като изследване на гликиран хемоглобин, преглед на щитовидна жлеза, ЕКГ, преглед състоянието на долни крайници (диабетно стъпало).


Лекар специалист може да изготви индивидуален хранителен режим съобразен изцяло с Вашето състояние.

ВРЪЗКА С НАС

гр. София, ул. Г. Софийски 14-20, вх.Б, ет.1,
Телефон: 0887 360 808; 0886 208 082
Имейл адрес: office@diabet-doctor.bg


Работно време:
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00 ч


За да стигнете до нас, използвате следните транспортни връзки:
Тролейбуси: № 2, 8, 9
Автобус: № 72
Маршрутни линии: 22, 27